Kallo

2.1 2.2 2.3 2.4

Mä oon aina tykännyt merestä. Oonhan asunut lähes koko ikäni meren äärellä. Muistan miten oudolta tuntui asua vuosi Jenkeissä, sisämaassa, ei merta missään. Pienenäkin me käytiin usein esimerkiksi Kallossa tai Reposaaressa, ihailemassa merta. Ja Yyterissä tietysti.

Mä oon kuitenkin aina tykännyt enemmän istua rantakalliolla jossain kauempana, missä ihmisiä ei vilise koko ajan. Katsella merta ihan rauhassa, siinä hiljaisuudessa, jonka luonto antaa. Meren tuoksu on paras kaikista.

Kerran heräsin aamulla superaikaisin, jotta me ehdittäisiin kaverin kanssa Kalloon ennen muita ihmisiä. Oltiin siellä auringonnousun aikaan, istuttiin hiljaa kalliolla ja mietittiin omiamme. Se oli ihan huippua.

2.5 2.6 2.7 2.8

En muista, kävinkö viime kesänä Kallossa kertaakaan, mutta Yyterissä kylläkin. Tänä vuonnakin mun piti päästä Yyterin, mutta enpä ole ehitnyt. Ei se mua silti niin suuresti haittaa, koska oon nähnyt sen jo monta kertaa, eikä se siitä sen ihmeellisemmäksi muutu, vaikka en siellä koko ajan ramppaisikaan. Sitä paitsi, Yyteri on niin kaunis paikka, että sitä voi mennä ihailemaan myös syksyisin ja talvisin. Joten onhan mulla vielä aikaa.

Sanoin iskälle ja Aleksille, että mennään käymään Reposaaressa ja Kallossa. Haluun mennä sinne. Mehän mentiin ja sää sattui olemaan vaan mitä täydellisin. En tiedä oonko koskaan ollut Kallossa niin, että ei ole tuullut. Aurinkokaan ei paistanut muutakuin hivenen jostain pilvipeiton raosta, mutta osa rantakalliosta olivat tosi lämpimiä. Niiden päällä oli ihana istuskella.

2.9 2.10 2.11 2.12

Iskä ja Aleksi keksivät hyppiä kalliokiveltä toiselle, parkouria, ne vitsailivat. Mä en juurikaan hyppinyt, en uskalla. Vaikka suurimmaksi osaksi kivet ovat isoja, kuivia ja pysyvästi paikoillaan, ei voi koskaan tietää milloin joku kivi luiskahtaakin pois jalan alta. Itse oon pienenä liukastunut kiven päältä ja kaatunut naamalleni toisen päälle. Onneksi siinä ei käynyt pahemmin.

Joka tapauksessa, mä rakastan merta ja Kallon on äärettömän kaunis paikka. Mua vähän henkilökohtaisesti ärsytti, että nyt sinne rakennetaan jotain lasipavilijonkia, ihan siihen kallioille. Se kioski on mun mielestä kiva ja söpö, mutta tää pavilijonki jotenkin pilaa koko jutun. Mun mielestä. Vaikka kyllä mä siellä viihdyin ihan yhtä hyvin oli sitten pavilijonkia tai ei.

2 kommenttia