Luonnon rauhallisuus

10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Käytiin mun viime viikkoisen Porin reissun aikana myös Joutsijärvellä iskän kanssa. Perinteiseen tapaan soudettiin Fäärkkiluotoon eväiden kanssa. Tällä kertaa meillä oli riippumatto mukana ja ripustettiin se ihanasti kahden suuren puun väliin rannan yläpuolelle. Eväät oltiin ostettu kaupasta, mutta mukaan mahtui myös mummon leipomaa mustikkapiirakkaa. Fresitat laitettiin jäähtymään viileään rantaveteen. Tässä yksi mun toinen ehdoton lempipaikka. Meillä on aina ollut vene Joutsijärvellä ja nyt, kun itse venepaikkaa ei enää ole, olen siltikin käynyt siellä joka vuosi vähintään kerran. Pienenä usein kalastettiin ja uitiin ja lopulta grillattiin makkaraa. Nykyään vain nautitaan luonnosta ja sen hiljaisuudesta.

Istuimme pöydän ääressä ja kuuntelimme matalaa ääntä, joka kuului järveltä. Siellä oli seitsemän lintua polskimassa. Meidät huomatessaan ne kuitenkin sukelsivat piiloon veden alle. Sitten kaikkialla olikin hiljaista. Kunnes jostain rannasta alkoi kuulua kauhealla jumputuksella Antti Tuiskun Keinutaan. Todettiin iskän kanssa yhteen ääneen, että ihmisiä, jotka eivät osaa arvostaa luonnon hiljaisuutta, ei saisi ollenkaan päästää tällaisiin paikkoihin.

2 kommenttia

 1. Ihania kuvia!! Tommoset paikat luonnossa on kyllä yksi parhaita juttuja Suomessa :) Ja oon niin samaa mieltä tosta mitä totesitte isäsi kanssa :D

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep luonto on yksi Suomen parhaista asioista :)

   Poista