Mun parhaat vinkit opiskeluun

DSC_1499

En tiiä muiden kouluista, mutta meillä tai ainakin mulla, on nyt koulussa tosi paljon meneillään. Pian alkaa kolmas harjoittelu, johon mulla ei tosiaan ole paikkaa. Lisäksi on tehtäviä ja lisää tehtäviä, joita en vain saa valmiiksi syystä tai toisesta. Siksi ajattelinkin kertoa teille nyt mun parhaat vinkit opiskeluun ja samalla ehkä saan itseäni niskasta kiinni näiden kouluun liittyvien juttujen suhteen!

Käytä kalenteria. Mua helpottaa tosi paljon, jos voin kirjoittaa kaikki deadlinet ylös kalenteriin. Sitten myöhemmin selatessani viikkoja eteenpäin, löydän tulevat päivämäärät ja osaan valmistautua paremmin tehtävien tekemiseen.

To-do-lista. Mulla on aina mun kännykän Overstrike-sovelluksessa to-do-lista, jossa lukee pääsääntöisesti kaikki meneillään olevat koulutehtävät. Näin voin helposti seurata, että kuinkas montaa asiaa sitä pitäisikään tehdä samaan aikaan! No ei oikeasti. Se vain helpottaa hahmottamaan tarvittavaa työmäärää ja sen avulla on helpompi suunnitella milloin minkäkin tehtävän tekisi.

Josta päästäänkin seuraavan kohtaan.

Laadi aikataulu. Itselläni toimii tällainen aikataulutettu tehtävien tekeminen. Ainakin jollain tapaa. Jos tehtävä on laaja, eikä sitä ole mahdollisuus tehdä esimerkiksi yhden illan aikana, on helpompi laatia tavoitteita, mitä pitäisi olla tehtynä minäkin päivänä. Näin ei tehtävä myöskään tunnu niin raskaalta, kun sitä on hiukan jakanut osiin.

DSC_1502

Nuku tarpeeksi! Ehkä tärkein kaikista. Jos ei ole nukkunut, ei myöskään voi jaksaa. Mulle uni on tosi tärkeetä enkä mä vaan jaksa alle kahdeksan tunnin yöunilla. Vaikeinta on viittomakielen aamutunnit liian vähäisillä yöunilla, sillä silloin mulla on silmät kirjaimellisesti ristissä enkä enää tiedä onko parempi vaan laittaa ne kiinni ja torkahtaa vai tuijotella opettajaa kieroon.

Suunnittele päivät etukäteen. Esimerkiksi voisin päättää, että huomenna heti koulun jälkeen kotiin tultuani teen nämä koulujutut pois alta ja sen jälkeen lähden salille. Illalla ehdin vielä rentoutua kunnolla ja ajoissa nukkumaan. Tai voisin käydä salilla heti koulun jälkeen, jolloin tuulettuisin hiukan ennen koulujuttujen tekoa ja mulle jäisi silti aikaa rentoutua illalla. Suunnittelu on hyvästä (yleensä).

Muista opiskeluvapaat päivät. Täytyy mun mielestä myös muistaa pitää ihan kokonaisia vapaapäiviä. Mulla tämä olisi semmonen päivä jolloin ei ole koulua, ei ole töitä, eikä ole treenipäivä. Vaikka treenaaminen onkin mulle rakas harrastus, joka auttaa mua rentoutumaan, niin haluun myös pitää viikossa yhden päivän, kun ei ole mitään normaalin arjen asioita.

DSC_1508

Ei kommentteja