Mietteitä joulusta

8

Joulu lähestyy ja kaikilla on koko ajan kiire. Pitää ostaa joululahjat, pitää siivota, pitää laittaa ruokaa, pitää paketoida lahjat, ja kaiken sen keskellä pitäisi vielä ehtiä elämään sitä niin sanottua normaaliakin elämää.

Monissa työpaikoissa ja etenkin kouluissa, mitä lähemmäksi joulua tullaan sitä raskaammaksi hommat käy. Töissäkin voi olla joulukiireitä, vaikka uusien juttujen suunnittelua tulevalle vuodelle. Koulussa taas tentti toisensa perään saa stressitasot nousemaan ja samaan aikaan kärvistellään viimeisten tehtävien kanssa, jotta suoritusmerkinnät ja opintopisteet ehtivät tilille ennen loman alkua.

7

Kaikkia väsyttää. Mua väsyttää. Silti siinä joulussa on se jokin... Kiertelin eilen kaupungilla etsien joululahjoja. Oon aika pihi ja mietin usein monta kertaa, että kannattaako mun ostaa jotain, tarvinko sitä todella. Mutta joululahjojen kanssa en voi kuin ajatella paketin saajan ilmettä, kun papereista paljastuu asia, jota tiedän hänen tarvitsevan tai haluavan. Se on paras tunne kaikista.

Oon siltinkin sitä mieltä, että parhaat lahjat ovat itsetehtyjä. Mulle itselleni merkitsee todella paljon, jos tiedän jonkun ajatelleen just mua niin paljon, että on itse rakennellut mulle jotain. Oli se sitten runo kortissa tai vaikka itseleivottu pipari.

9

Mutta mikä sitten on se ihan paras juttu joulussa? Yhdessäolo, läheisyys, ruoka. Tein kännykkääni joululahjalistaa siltä varalta, että joku kysyisi mitä haluan pukilta. Nopeasti huomasin kuitenkin listaavani asioita kuten lunta, hyvää mieltä ja yhdessäoloa perheen kansssa. Niistä on paras joulu tehty. Ja ruoka on tietysti tärkeässä osassa, koska se on vaan niin hyvää!

Uskomatonta ajatella, että jouluaatto on jo ensi viikolla. Aika on mennyt ihan liian nopeasti. Mä aloitan aattoaamun töissä, mutta siitä me lähdetäänkin sitten viettämään pyhiä Poriin päin. Viime jouluna oltiin Kuopiossa ja siellä pyrytti lunta melkein joka päivä, saa nähdä olisiko meillä tänäkin vuonna valkoinen joulu!

10
neule - BikBok / paita - GinaTricot / farkut - BikBok / pipo - BikBok

Ei kommentteja