SUOMI 100

1 2

Voitteko uskoa, että Suomi täyttää 100 vuotta? Mä en. Me käytiin tänään Turun linnassa ihastelemassa Luminous Finland 100 -taideteosta, sinisiä valoja, tanssia, laulua, musiikkia, vaikka mitä. Niin upea.

Linnan juhlat kuuluivat, totta kai, tähänkin itsenäisyyspäivään. Kertaakaan aikaisemmin en ole malttanut katsoa koko juhlaesitystä, mutta nyt oli hyvä syy, paikalla oli nimittäin tuttuja. Ja kylmät väreet aiheuttava Finlandia-hymni on joka kerta yhtä ihana.

3 4

Mä oon aina rakastanut asua Suomessa. En koskaa lähtisi täältä pysyvästi pois. Rakastan Suomen upeaa, kaunista ja puhdasta luontoa. Luonto on mulle yksi tärkeimmistä asioista, siitä nauttiminen on aina ollut mulle ykkösjuttu. Kaiken lisäksi kauniit maisemat tuottavat mulle niin suurta mielihyvää, että voisin viettää tunteja niitä ihastellen.

Oon asunut yksitoista kuukautta Jenkeissä, vaihdossa ollessani, ja siellä opin todella arvostamaan Suomea ja suomalaisuutta. Mulla on koko päivä ollut herkkä fiilis, jotenkin on niin uskomattoman hienoa, että se minkä puolesta niin monet taistelivat sata vuotta sitten, on yhä niin monelle ihmiselle äärettömän tärkeä ja arvostettu asia.

5 6

Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja