Blogin perusteella muodostettu kuva

6.1 6.2

Ketään bloggaajaa ei voi tuntea vain hänen bloginsa perusteella, saatika luulla tietävänsä jonkun toisen asioista vain sillä perusteella, mitä henkilö on blogiinsa kirjoittanut. Kuitenkin kaikista ihmisistä tulee muodostettua tietynlainen kuva, ehkä kirjoitustyylin, aiheiden tai kuvien perusteella.

Jotkut blogit eivät vaan klikkaa kaikille ja toisia blogeja voisi lueskella koko päivän. Kaikilla on oma makunsa.

Useimmissa blogeissa pyörii aina sillon tällöin erilaisia haasteita. Kuten munkin blogissa, esimerkiksi Aikuisten ystäväkirja, Kolme asiaa, 8 paljastusta, Viisi asiaa ja muita vastaavia. Niiden avulla on aika helppo muodostaa kuvaa toisesta ihmisestä.

6.3 6.4

Asia mistä mä yllätyin lukiessani eräästä blogista haasteen 20 asiaa, joita en koskaan tekisi, oli millä tavalla se tietynlainen pelkän blogin perusteella muodostettu kuva voi muuttua. Miksi?

Samoihin kiinnostuksen kohteisiin, luonteenpiirteisiin tai tapoihin on helppo samaistua. Mutta mitä jos joku kertoo, ettei voisi koskaan tehdä jotain asiaa, joka on sulle tosi tärkeä tai itsestäänselvyys.

En usko jo luodun kuvan muuttuvan mitenkään radikaalisti, mutta jonkinlainen hämmennys siinä iskee. Ja sama pätee uusiin ihmisiin, joita tapaa ihan livenä.

Ensin löytyy yhteisiä juttuja ja tuntuu, että klikkaa. Yhtäkkiä kuuletkin jonkun mielipiteen tai kommentin, joka on täydellinen vastakohta sun toiminnalle tai ajatukselle. Siinä iskee hämmennys.

Eihän yksi kommentti voi romuttaa jo muodostunutta yhteyttä, mutta samaan aikaan ei voi kuin ihmetellä, kuinka ihmeessä se voi ajatella noin.

6.5 6.6
paita - HerSecret.fi (saatu) / korvikset - BikBok

Toisten mielipiteiden kuunteleminen on tärkeää ja vielä tärkeämpää on oppia näkemään asiat muiden näkökulmasta ennen kuin tekee mitään johtopäätöksiä.

Mikä on mun pointti? No jaa, enpä tiedä. Halusin vaan kertoa oman oivallukseni siitä, kuinka yhtäläisiin mielipiteisiin ja muihin on helppo samaistua sen kummempia miettimättä, mutta erilaiset toiminta- ja ajattelutavat saavat heti aivot jumppaamaan. Mitä mä just luin.

Ei kommentteja