Ystäväkirja


Sain Annalta tämän Ystäväkirja-haasteen. Olin superfiiliksissä mun edellisestä, oikeastaan noin vuosi sitten tehdystä Aikuisten ystäväkirja -haasteesta ja nyt tuli esille uusi samantyylinen haaste, huippua! Annakin sanoi, että tästä tulee "ihanan nostalginen" fiilis ja en voi kuin yhtyä tähän mielipiteeseen.

Nimeni on... Anna Mäkinen

Jotkut tosin kutsuvat minua... Mäkiksi, Anspaksi, Moshnaksi. Meitä oli aina peruskoulussa ja lukiossa useampia Annoja, joten meidät erotettiin sukunimen perusteella. Alkuperäinen lempinimeni näissä piireissä oli Mäkkäri, josta se sitten myöhemmin lyheni Mäkiksi. Lähestulkoon kaikki porilaiset kaverini tuntevat mut paremmin nimellä Mäkki. Turussa sen sijaan olen saanut nimen Anspa ja Aleksin kanssa ollaan keksitty Moshna-juttu. Sekin on jo vähän riistäytynyt käsistä ja nykyään hellittelynimien rakas, muru ja kulta sijaan käytämme jotain näistä: moshna, moshni, moosh, moshnakow, moshnetto, moshnettopalkka, netto, nettopalkka Älkää kysykö miksi, en itsekään tiedä.


Pienenä olin varma, että minusta tulee... Kilparatsastaja, ratsastuksenopettaja, kirjailija, malli. Haaveita oli aika paljon liittyen omiin kiinnostuksen kohteisiini kuten hevosiin, kirjoittamiseen ja valokuvaamiseen.

Kolme parasta piirrettä minussa ovat... Positiivisuus, tykkään hymyillä ja ajatella useimmat asiat ennemmin positiivisen kuin negatiivisen kautta. Järjestelmällisyys, niin konkreettisten kuin abstraktienkin asioiden on oltava jossain loogisessa järjestyksessä. Suunnitelmallisuus, rakastan suunnittelua ja erityisesti juhlien suunnittelua, suunnittelen oikeastaan kaiken etukäteen (se on toki joskus myös huono asia).

Lähitulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu... Ruuan tekeminen ja uuden meikkivoiteen testaus.

Suosikkikaupunkini on... Tällä hetkellä Turku, koska asun täällä ja pidän siitä. Turku on tosi kaunis ja täältä löytyy ihan kaikkea. Vaikka olen matkustellut jonkun verran, en osaa nimetä mitään suosikkipaikkaa ulkomailta, vielä. Haaveilen reissusta Roomaan ja luulen, että tämä saattaa muuttua sen jälkeen.

Suosikkibiisini tällä hetkellä on... Pyhimyksen Mobutu Sese Seko. Ensimmäisen kuuntelukerran ihmetys sai mut kuuntelemaan biisin uudestaan ja uudestaan, kunnes siitä tuli ihan superhyvä. Se on niin outo, että se on hyvä.

Suosikkiravintolani ja lempiruokani siellä on... Käyn tosi harvoin syömässä ulkona, mutta tämän hetkinen lemppariravintola taitaa kuitenkin olla Harald. Joka kerta ollaan Aleksin kanssa tilattu siellä jokin kilpi, viimeisin oli ehkä paras tähän menneesä.


Suosikkijuomani on... Juon eniten vettä, mutta jos pitäisi herkutella niin juomaksi valikoituisi Pepsi Max (Coca-Cola ei oo niin hyvää).

Suosikkisarjani just nyt on... Koska HIMYM saatiin päätökseen (ja loppu oli ihan surkea), niin aloitettiin katsoa Kolme miestä ja tyttö -sarjaa Netflixistä. Se on ihanan hauska, joten menee tän hetkiseksi lemppariksi.

Suosikkikosmetiikkatuotteeni tällä hetkellä on... Organic shopin aprikoosi-mango kasvokuorinta. Hieron sitä kasvoihini kerran viikossa ja lopputulos on ihanan pehmeä! + Tätä tuotetta ei ole hinnalla pilattu.

Suosikkisovellus puhelimessani on... Instagram tai Snapchat. Nyt kun snäppiinkin tuli uusia fontteja, en osaa päättää kumpi on parempi.

Mitä pakkaat mukaan matkalle? Riippuu toki minne lähden. Pyrin aina pakkaamaan kevyesti ja ottamaan mahdollisimman vähän vaatteita mukaan.

Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe? Hoilotan lauluja ja tanssin.


Viimeisin sisustusostoksesi? Varmaan Ikean musta tarjoiluvaunu meidän keittiöön. Sen avulla sain kivasti ylimääräsiä purnukoita pois keittiön tasoilta, mutta silti nätisti esille.

Viimeisin Whatsapp-viesti? Jees *peukku*

Paras tapa tuhlata 50 euroa? Ostaa kaikkea hyvää ruokaa! Ehkä vähän jotain laadukkaampaa kuin normaalisti.

Bravuurisi keittiössä? Meillähän on jaettu mestaruus-titteleitä ruuanlaiton suhteen. Mä oon juustomestari, smoothiemestari, makaroni- ja riisimestari sekä salaattimestari. En oo mikään erityisen hyvä kokki.

Perjantai-illan herkutteluja varten ostan... Lohilo cookie dough -jäätelöä ja Fazerin suklaalakupaloja. Ehkä myös sitä Pepsi Maxia.

Ei kommentteja