Peikko


Sain mummolta ennen joulua kauniin kliivian ja joululahjaksi vielä huonekasvikirjan (jotta osaisin varmasti hoitaa sitä oikein). Selasin kirjaa monta viikkoa innoissani ja merkitsin sinne kaikki kasvit, jotka haluaisin itselleni.

Yksi kirjasta löytynyt kasvi oli peikonlehti, josta olen muutenkin pitkään haaveillut. Innoissani odottelin kevään tuloa, sillä en viitsinyt keskellä talvea kantaa peikkoa kotiin.

Olin asettanut itselleni deadlinen, ennen synttäreitäni pitäisi kasvin olla jo paikoillaan. Meinasi tulla kiire, mutta löysin kuin löysinkin eräästä kukkakaupasta kauniin, juuri meille sopivan peikonlehden.

En ole koskaan ollut viherpeukalo, mutta innoissani kasveista ja kukista. Pienenä halusin kukkakauppiaaksi itsekin (tai todellisuudessa pystytinkin kukkakaupan kotitien varrelle).

No, peikko saatiin kuin saatiinkin kotiin ja se nököttää tyytyväisenä television vieressä pienellä valkoisella jakkaralla.

2 kommenttia

  1. Viherkasvit tuo kyllä ihanaa raikkautta kotiin, mä oon myös haaveillut peikonlehdestä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuo! Itse voisin hamstrata niitä vaikka kuinka! Suosittelen ehdottomasti peikonlehteä, niin kaunis kasvi ja kuitenkin helppohoitoinen :)

      Poista